43 ember fulladt vízbe, miután a menekülthajó felborult a Földközi-tengeren

Ez az első bevándorló-hajótörés 2021-ben.

2021. január 20., 22:05

Szerző:

A hajó kedden korán hagyta el a Líbia északnyugati részén fekvő Zawya várost, és a hírek szerint néhány órával az indulás után a rossz tengeri körülmények és a motor leállítása után felborult.

Negyvenhárom ember meghalt és 10 embert megmentettek, miután kedden felborult egy nyugat-afrikai migránsokat szállító hajó - írja a CNN.

A főleg Elefántcsontpartról, Nigériából, Ghánából és Gambiából származó túlélők szerint, a vízbefulltak mind nyugat-afrikai országokból származó férfiak.

 

 

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

2024. február 27., 12:22

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.