40 kilométeres kerítést húztak fel a görög-török határon

Megfigyelőrendszer is van benne.

2021. augusztus 21., 16:37

Szerző:

Az afgán menekültektől akarja védeni magát Görögország, ezért 40 kilométeres kerítést húzott fel a Törökországgal közös határon. A kerítést megfigyelőrendszerrel látták el – írja a BBC.

„Nem várhatjuk passzívan az esetleges érkezőket. Határaink sérthetetlenek maradnak” – mondta Mihalisz Kriszokoidisz görög védelmi miniszter. Ezzel reagált Recep Tayyip Erdogan török elnök korábbi kijelentésére, amely szerint, az európai országoknak felelősséget kell vállalniuk az afgán menekültekért.

A két miniszterelnök telefonon egyeztetett. A török elnök úgy vélte: elkerülhetetlen lesz egy újabb menekülthullám, ha nem teszik meg a szükséges lépéseket Afganisztánban és Iránban, szerinte az afgán menekültek növekvő száma komoly kihívást jelent mindenki számára.

(Kiemelt kép: Afgán emberek a kabuli repülőtér aszfaltján 2021. augusztus 16-án. Fotó: AFP)

 

Tegnap 18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.