40 kilométeres kerítést húztak fel a görög-török határon

Megfigyelőrendszer is van benne.

2021. augusztus 21., 16:37

Szerző:

Az afgán menekültektől akarja védeni magát Görögország, ezért 40 kilométeres kerítést húzott fel a Törökországgal közös határon. A kerítést megfigyelőrendszerrel látták el – írja a BBC.

„Nem várhatjuk passzívan az esetleges érkezőket. Határaink sérthetetlenek maradnak” – mondta Mihalisz Kriszokoidisz görög védelmi miniszter. Ezzel reagált Recep Tayyip Erdogan török elnök korábbi kijelentésére, amely szerint, az európai országoknak felelősséget kell vállalniuk az afgán menekültekért.

A két miniszterelnök telefonon egyeztetett. A török elnök úgy vélte: elkerülhetetlen lesz egy újabb menekülthullám, ha nem teszik meg a szükséges lépéseket Afganisztánban és Iránban, szerinte az afgán menekültek növekvő száma komoly kihívást jelent mindenki számára.

(Kiemelt kép: Afgán emberek a kabuli repülőtér aszfaltján 2021. augusztus 16-án. Fotó: AFP)

 

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.