3sat: Újságírókat rúg ki a „Magyar Telekom”?

A német, osztrák és svájci országos közszolgálati műsorszolgáltató társaságok által közösen működtetett 3sat kulturális televízió a reklámadóról és az Origo hírportálnál történt főszerkesztőváltásról közölt beszámolót.

2014. június 16., 05:42

A ZAPP című műsorban Nyomás – Újságírókat rúg ki a „Magyar Telekom”? címmel sugárzott budapesti riporthoz a műsor honlapján közölt ismertetőben kiemelték, hogy Magyarországon „a közszolgálati médiumokat már régen uniformizálták és kormánybarát magatartásra kényszerítették”, és a „vitatott” kormányfő, Orbán Viktor az árpilisi választási győzelme után „láthatóan erősebben támadja a magántulajdonban álló televíziókat és online médiumokat” – számolt be róla az ATV.hu.

A reklámadóval kapcsolatban úgy vélekedtek, hogy az „a fennmaradását fenyegető módon veszteségessé teheti” az RTL Klub televíziót. Az Origónál történt főszerkesztőváltással kapcsolatban hozzátették: felmerül a gyanú, hogy „befolyásos kormánytagok kritikus újságírók eltávolítására használhatták fel befolyásukat”.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.