230 ezer forintos bírságot kap, aki enni vagy inni mer az utcán az adriai városban

2019. május 24., 19:13

Szerző:

Súlyos pénzbírságra számíthatnak azok, akik a montenegrói Budva központjában fürdőruhában sétálgatnak, a városvezetés ugyanis megelégelte a hiányos öltözetű turisták viselkedését.

Az intézkedés nem egyedülálló, néhány éve már a horvátországi Dubrovnikban is pénzbírságra számíthatnak, akik a városközpontban fürdőruhában mutatkoznak. 

A montenegrói városban idén várhatóan csak figyelmeztetik a szabályszegőket, jövőre azonban a büntetést is megkezdhetik. A közszolgálati televízió értesülése szerint a félmeztelen férfiak 500 eurós (163 ezer forint), a fürdőruhában sétálgató nők pedig 600 eurós (196 ezer forint) büntetésre számíthatnak.

A mesebeli Budva
Fotó: horvatorszaginfo.hu

Büntetik továbbá azokat is, akik az óvárosban az utcán észnek vagy isznak, nekik akár 700 eurójukba (228 ezer forint) is kerülhet a csemegézés.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.