22 halottja van a hétvégi áradásoknak Tennessee-ben

A természeti csapás halottainak életkora a csecsemőktől az egészen idősekig terjed.

2021. augusztus 23., 06:04

Szerző: , ,

Már legalább 22 halottja van a hétvégi áradásoknak Tennessee-ben, félszázan pedig eltűntek – adták hírül vasárnap a helyi hatóságok, írja az MTI. Az amerikai tagállam egyes vidékein 43 centi eső esett. A települések közül az időjárás a Nashville-től 88 kilométerre nyugatra fekvő Waverlyt sújtotta leginkább, ahol több száz otthon vált lakhatatlanná.  


A természeti csapás halottainak életkora a csecsemőktől az egészen idősekig terjed. Egy héthónapos ikerpárt szüleik karjaiból sodort el az ár. A víz egyebek közt telefonvezeték-póznákat, mobiltelefon-átjátszótornyokat döntött ki, így sokan nem tudnak kapcsolatba lépni szeretteikkel és megbizonyosodni, hogy nem esett bajuk.

 

(Kiemelt kép: illusztráció: A Grace névre keresztelt hurrikán miatt összedőlt házat fényképez egy nő a mexikói Tecolutla tengerpartja közelében 2021. augusztus 21-én. MTI/AP/Felix Marquez)

 

18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

15:38

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.

15:24

Az izraeli kormány programot fogadott el az orosz bevándorlók fogadására, mely segíti beilleszkedésüket – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja vasárnap.