Az Európai Bizottság az ifjúság európai évének szeretné 2022-t

A tematikus év rendezvényei és az első tevékenységek várhatóan 2022 januárjában kezdődnek meg.

2021. október 14., 16:43

Szerző:

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy 2022-t nyilvánítsák az ifjúság európai évévé – erről tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön, írta az MTI. A brüsszeli testület hangsúlyozta: Európa számára fontos, hogy a fiatalok jövőképpel rendelkezzenek, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek.

Európának lehetőségeket kell biztosítania a fiatalok számára a környezetbarátabb, digitálisabb és befogadóbb világban való boldogulásra

– írták.

 A közlemény Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét idézte, aki azt mondta, a koronavírus okozta világjárvány számos lehetőségtől, egyebek mellett attól fosztotta meg a fiatalokat, hogy új emberekkel találkozzanak, új barátokat szerezzenek, illetve új kultúrákat ismerjenek meg és fedezzenek fel. Az Európai Unió erősebbé válik azáltal, ha felkarolja a fiatalok törekvéseit, ha megalapozott értékekkel rendelkezik és bátran cselekszik – tette hozzá von der Leyen. A bizottság javaslatát az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa is megvitatja, ezek során figyelembe veszik az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság és a Régiók Bizottsága véleményét is. A tematikus év rendezvényei és az első tevékenységek várhatóan 2022 januárjában kezdődnek meg.

(Kiemelt kép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b2) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) részt vesz az Európai Unió és Ukrajna közötti 23. csúcstalálkozón Kijevben 2021. október 12-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)