Zsinagógák Hete: pénteken kezdődött a programsorozat

Az eseménysorozattal az őszi zsidó ünnepeket vezeti majd fel az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH). 

2021. augusztus 23., 08:56

Szerző:

Augusztus 27-től szeptember 5-ig rendezik meg a nagyszabású zsinagógák hetét. A programok rendkívül szerteágazóak lesznek: kulturális, hitéleti és színházi bemutató is várja az érdeklődőket. Az EMIH által szervezett eseménysorozaton sztárfellépők is lesznek. Alex Clare mellett a zsidó vallású amerikai rappel Nissim Black is fellép majd. A kulturális programok mellet a kulináris élvezetek is megjelennek majd egy hagyományos Sóletfesztivál keretében. 

A Zsinagógák Hete elnevezésű program keretében ünnepli majd a Köves Slomó által vezetett Óbudai Zsinagóga 200. évfordulóját. A szeptember 2.-ai ünnepségen majd egy színházi darabot is láthatnak a résztvevők. Az előadás címe Mose Munz lajtorjára, az egyfelvonásos művet Fodor Orsolya vitte színpadra. 

Az programsorozat keretében Újbudai Parkszínpadon augusztus 29-én rendezik meg Sóletfesztivált, melynek keretében különböző receptek szerint készítik majd el a tradicionális ételt. A programot Nissim Black és Alex Clare zenészek zárják majd. A Sóletfesztiválon mindemellett számos családi program is várja a látogatókat. 

A teljes programsorozat elérhető: a zsinagogakhete.hu weboldalon. 

 

(Kiemelt kép: Budapest, 2012. július 9. Az Óbudai Zsinagóga Budapest III. kerületében. MTVA Fotó: Váli Miklós)

 

 

 

10:21

A Vitézi Rend nevű szervezet Csongrád-Csanád, Békés megyei törzskapitányságának tagjai október 15-én emléktáblát avatnak Horthy Miklós tiszteletére Újszegeden, ahol Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mond.

Mintegy 50 ezres közönség előtt tartották meg szombaton a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertet, amelyen a hazai zenei élet legismertebb előadói léptek színpadra a Puskás Aréna Szoborparkjában – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az eseményt követően közleményben az MTI-t.