Zivataros húsvéthétfő

Néhol a hózápor sem zárható ki. 

2022. április 18., 07:59

Szerző:

Húsvéthétfőn napos-gomolyfelhős időre, elszórt záporokra számíthatunk, de helyenként a záporokat hódara, jégdara is kísérheti, néhol esetleg az ég is megdörrenhet, írja az időkép. A magasabban fekvő tájakon egy-egy hózápor sem zárható ki. Élénk, erős marad az északias szél. Hajnalban -5 és +5, délután 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sokfelé lesz erősen felhős az ég, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Elszórt záporok, néhol hózáporok is kialakulhatnak. A szél erősség csillapodni fog. Hajnalra ismét többfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 fok körül alakul majd. 

(Kiemelt kép: Gyalogos szalad át a vízzel elöntött Kecskeméti úton felhőszakadás után Nagykőrösön 2021. május 17-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.