Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

A legmelegebb órákban 31 fok körül alakul a hőmérséklet. 

2022. július 7., 06:09

Szerző:

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de délután a Dunántúlon erősebben megnövekszik a felhőzet, írja az Időkép. Főleg nyugaton, délnyugaton alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar, máshol csak elvétve lehet egy-egy rövid ideig tartó zápor. A szél sokfelé megerősödhet. Hajnalban 11-18 fok várható, a maximumok pedig 25 és 31 fok között alakulnak.

Pénteken felhős idő várható, és több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, de a Dunántúlon viharos lökésekre is számítani kell. A legmagasabb hőmérséklet  30 fok körül alakul.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.