Zivatar és hőség miatt adtak ki figyelmeztetést péntekre

Cserébe hétvégén kellemes nyári időnk lehet.

2022. július 15., 06:34

Szerző:

Észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de napközben ez a felhősáv szakadozik, vékonyodik, ezért összességében sok napsütésre lehet számítani. Elszórtan alakul ki belőle záporeső, néhol zivatar, emellett a nyugati határvidékre sodródhatnak be délután, este csapadékgócok. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérik élénk, helyeként erős széllökések. A hőmérséklet délután 26, 34, késő este 19, 26 fok között alakul – írta a met.hu.

Szombaton kezdetben délnyugaton és délen záporok, egy-egy zivatar fordulhatnak elő. Délután gomolyfelhős idő várható, legfeljebb délnyugaton alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz az északnyugati szél. Délután 27-34 fokot mérhetünk.

Vasárnap már kevesebb lesz a felhő, zavartalanabb napsütésre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél továbbra is élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 25-31 fok között várható – írta az Időkép.

Az OMSZ péntekre zivatar és hőség miatt is több megyére adott ki veszélyjelzést, ami egyedül Csongrád-Csanád megyében kettes szintű hőség miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)