Zelenszkij is gratulált Novák Katalinnak

A köztársasági elnök megmutatta, kik gratuláltak neki „a világ minden szegletéből”.

2022. május 20., 16:55

Szerző:

Múlt héten volt Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása, és mint ilyenkor szokás, számos külföldi politikus is gratulált neki. A gratuláló leveleket a köztársasági elnök a Facebookon mutatta meg.

A posztból kiderül, hogy Emmanuel Macron francia elnök, Aleksandar Vučić szerb elnök és Fülöp Károly spanyol király mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is gratulált Novák kinevezéséhez.

Zelenszkij levelében megköszönte a Magyarország nyújtotta humanitárius segítséget, valamint az Ukrajnából menekülők megsegítését is.

„Számítunk Magyarország további határozott támogatására Ukrajna szuverenitása és területi integritása megőrzésében, szolidaritására Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésében és az Orosz Föderáció elleni szankciók fokozásában, beleértve az energetikai szektort is” – írta levelében Ukrajna elnöke az uniós olajembargóra célozva.

Novák Katalin beiktatási beszédében és varsói látogatásán is nyilvánosan elítélte a „putyini agressziót”.

(Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook-oldala)

07:20

Tüntetők ellen intézkedek a rendőrök a csütörtök esti bejelentett státusztörvényellenes demonstráció lezárulta után. A TASZ helszínen lévő megfigyelője szerint a résztvevők csak a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorolták.

2023. június 1., 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.