A mentősökre és egy képviselőre is rátámadt a menesztett zebegényi polgármester

Az egyik önkormányzati képviselő szerint Parádi Katalin részegen rátámadt egy kisollóval, majd kórházba szállották a település volt vezetőjét, ahol le kellett kötözni. Parádi szerint boszorkányper folyik ellene.

2023. november 13., 13:34

Szerző:

Nyári Péter zebegényi önkormányzati képviselő posztolt a Facebookon arról, hogy november 11-én kigyulladt egy ház a Szegfű utcában, ám amikor a helyszínre érkezett, ott találta Parádi Katalin frissen menesztett zebegényi polgármestert is. A képviselő szerint a polgármester részeg volt, sértegette, és egy kisollóval is megszúrta. Az esetről videót készített a telefonjával.

Mint írta: „percek teltek el, én pedig meg voltam lepődve, hogy ugyan az ütés nem volt nagy, mégis sajog a vállam, és az egész karom. Akkor vettem észre a vállamon terjedő vörös foltot. Először azt hittem, hogy a poharában lévő italt öntötte rám, de miután a fájdalom nem múlt, a fölső ruházatomat felhúzva ellenőriztem, minden rendben van-e, és akkor vettem észre a szúrt sebet, melyből folyt a vér”.

Nyári azt is állította, hogy Parádi Katalint később mentővel kórházba vitték, és szerinte a mentősökre is rátámadt, miközben bevitték Vácra, „a sürgősségi váróban pedig szintén olyan dolgok történtek, ami miatt őt le kellett kötözni és egy rendőrt állítottak az ágya mellé”.

Ferenczy Ernő Ervin zebegényi alpolgármester rendkívüli ülést hívott össze hétfő délutánra a múlt héten menesztett zebegényi polgármester, Parádi Katalin ügyében. Parádi azt mondta a Telexnek, hogy úgy gondolja, koncepciós eljárás zajlik ellene, amelynek része volt az is, ahogyan a kórházban és a mentőben bántak vele. Betegjogi panaszt is benyújtott arra hivatkozva, hogy nem adtak neki vizet és hányózacskót. 

Az ügyben hétfő délutánra összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülés mindhárom napirendi pontja a menesztett polgármesterrel kapcsolatos, az egyik az illetményéről, a foglalkozás egészségügyi vizsgálat elrendeléséről, a harmadik pedig arról szól, hogy a gyámhatóság részére küldjenek-e jelzést Parádi Katalin ideiglenes gondnokság alá helyezés megállapítására.

Az erről közzétett Facebook-bejegyzés alá Parádi Katalin azt írta, érintettként „indítványozom, kérem és követelem ezen kérdések nyílt ülésen való megtárgyalását. Ezen indítványom haladéktalanul E-papíron is eljuttatom a hivatal részére. Szerintem ez egy olyan ügy, amit jogában áll a nyilvánosságnak is látni, nem csak a kivonatot.”

A menesztett polgármester a Telexnek boszorkányperként hivatkozott a testületi ülésre.

(Kiemelt kép forrása: Országos Mentőszolgálat)