Závecz: a fővárosban kétszer olyan erős az ellenzék, mint a Fidesz

Országosan fej-fej mellett a kormánypárt és az ellenzék. 

2021. szeptember 28., 19:34

Szerző:

Budapesten kétszer annyi támogatója van az ellenzéknek, mint a Fidesz-KDNP-nek a Závecz Research legfrissebb kutatása szerint. Az ellenzék 52 százalékon, míg a kormányzó pártszövetség 25 százalékon áll. A 2000 fő alatti településeken azonban fölényesen vezet a Fidesz. Országosan pedig nagyon kiegyenlített a jelenlegi állás, írja a telex. 

A nagyobb községek lakói körében is népszerűbb a Fidesz, de százalékban mérve nem olyan nagy a különbség, mert a kormánypárt 41 az ellenzék 34 százalékos támogatottsággal bír a kutatás szerint. A 20000 fő feletti városokban már kiegyenlítettebbek az erőviszonyok. A Fidesz-KDNP 43, az ellenzék pedig a szavazatok 40 százalékot szerezné meg. A megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken az ellenzék sokkal jobban áll, a Závecz Research által készített felmérés szerint nyerne ezekben a  nagyvárosokban. A hatpárti listára 37, a kormánypártra pedig 34 százalék szavazna. 

A biztos szavazók körében szeptemberben a Fidesz jelenleg 48 százalékon áll, a DK a legerősebb ellenzéki pártként 18 százalékos. A harmadik a Jobbik 15 százalékkal. Az MSZP 7, a Momentum pedig 5 százalékon áll. Az LMP 3 százalékos eredményt érne el, ha most lennének a választások, a Párbeszéd 2 százalékos jelenleg. Amennyiben csak a biztos pártválasztók körét nézzük a Fidesz-KDNP és a hatpárti együttműködés közös listája 49-49 százalékot kaphat. A felmérés szerint a választásokon tehát döntetlen állna elő, ha most vasárnap tartanák. 

 

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.