Zárnak a strandok: sietnie kell annak, aki még fürdőzni szeretne

A legtöbb szezonális fürdő ezen a hétvégén még nyitva lesz, de hétfőtől lakat kerül a kapukra jövő májusig.

2023. szeptember 2., 10:19

Szerző:

Érdemes kihasználni a kellemes, napos időt hozó hétvégét, ugyanis a legtöbb fürdő kedvezményes áron várja a látogatókat – írja az InfoStart. A nappali felmelegedés egyre mérsékeltebb és az iskolakezdés miatt is megcsappant a látogatók száma a hazai strandokon. Szeptember 3-án, vasárnap több szezonálisan üzemelő termálfürdő bezár.

A Termál Online összegzése szerint jó néhány termálfürdőben – így például Nagyatádon is – már a múlt héten véget ért a strandszezon. A mostani hétvégén lesz idén utoljára nyitva Miskolctapolcán az Ellipsum strandi része, de fontos tudni, hogy a miskolci Selyemréti Strandfürdő egészen az év végéig látogatható. Szintén már csak vasárnapig várja a vendégeket, pihenni és strandolni vágyókat az Albertirsai Gyógyvizes Strandfürdő, a Bonyhádi Termálfürdő, a Dávodi Strandfürdő, a Sellyei Városi Termálfürdő, a Tapolcai Termálstrand, valamint a Tiszavasvári Strandfürdő.

Nemcsak bizonyos termálvizes strandok zárnak be, hanem a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két szezonális fürdője, a Pünkösdfürdői és a Római Strand is csak vasárnapig lesz látogatható.

A Jászboldogházi Strandfürdő az eredeti tervek szerint múlt vasárnap zárt volna be, de a szép időjárásra való tekintettel most szombaton és vasárnap újra kinyit.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 Celsius-fok között alakul. Vasárnap észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés délelőtt a déli országrészben lehet. Már reggel előfordulhat északon zápor, zivatar, napközben pedig már más területeken is számíthatunk elszórtan csapadékra. Estétől jelentősen csökken a csapadék esélye, akkor legfeljebb az Alföldön, illetve a középső területeken fordulhat elő záporeső. A hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között valószínű.

(Kiemelt kép: Fürdőzők a Római strandfürdőben 2021. június 29-én. A tartós hőség veszélye miatt több megyére harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Balogh Zoltán)

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.