Zarándokvonat indul a pápa csíksomlyói szentmiséjére, ebből Kövér László szerint az következik, hogy az emberek szeretnének nők és férfiak maradni

2019. január 24., 18:31

Szerző:

Zarándokvonatot indít Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda – közölték a szervezők csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója elmondta: május 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak vonatok, amelyeket Püspökladányban összekapcsolnak. A zarándokvonat onnan 17 kocsiból álló szerelvényként folytatja útját. A vonat másnap reggel ér Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd délután visszaindulnak Magyarországra.

A pápai misére ezer zarándok utazhat így Magyarországról

Emellett a vasúttársaság és az utazási iroda idén is elindítja a Boldogasszony zarándokvonatot a pápalátogatást követő héten a pünkösdi csíksomlyói búcsúba, elindul továbbá a Fekete Madonna zarándokvonat júniusban a lengyelországi czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhelyre és szeptemberben a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba is.

A sajtótájékoztatón felolvasták Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a zarándoklatok világi fővédnöke köszöntőjét, amelyben többek között azt írja, hogy a zarándokvonatok mintegy

felkiáltójelként járják be a Kárpát-medencét és Közép-Európát,

hirdetve egy olyan több ezer éves keresztény gondolatot, amelyet a 21. században ismét veszély fenyeget.

Hozzátette, hogy szerinte a közép-európai emberek 21. században is szeretnének nők és férfiak maradni, szeretnének a nő és férfi szeretetközösségén alapuló családban élni.