Wintermantel Zsolt szerint újabb mutyi készül Budapesten

A BKK vezetésébe delegált fideszes politikus azonnali vizsgálatot követel Karácsony Gergelytől.

2021. július 14., 08:10

Szerző:

A volt újpesti fideszes polgármester a Facebook-oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy a „buszmutyi” tender után most „hajómutyi” következik a BKK-nál. Wintermantel Zsolt szerint, ha a főváros baloldali vezetésűvé válik, akkor a közlekedési vállalatnál azonnal gyanús ügyek lesznek. A BKK igazgatóságába delegált kormánypárti politikus arra utalt, hogy a dunai hajójárati szolgáltatás közbeszerzési eljárása most indult el a fővárosban. Budapest három plusz három évre keres működtetőt. A fideszes politikus azt állítja, hogy gyanús körülményeket tapasztal a közbeszerzés ügyében.

Wintermantel Zsolt az új közbeszerzési eljárást egy korábbi tenderhez hasonlította, amikor a BKK legutóbb használt buszokat bérelt. A politikus azt kéri, hogy Karácsony Gergely vizsgálja ki az új közbeszerzést. Ne tegyenek úgy, mintha nem lenne semmi látnivaló az ügyben. A fővárosi Fidesz-frakció és a képviselő azt követeli a főpolgármestertől, hogy tiltsa meg a szerződéskötést a vizsgálat lezárultáig.


 (Kiemelt kép: Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelők tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. Fotó: Mónus Márton/MTI)