Vona Gábor vitába szállt Jakab Péterrel

A Jobbik volt elnöke szerint nem Dobrev Klárát kellene támogatni az előválasztás második fordulójában. 

2021. október 2., 15:02

Szerző:

Korábban is írtuk, hogy Jakab Péter miután nem jutott be az ellenzéki előválasztás második fordulójába számon kérte Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert, amiért megegyeztek a közös indulásról.  A Jobbik elnöke ugyanis úgy látja, hogy nem egymás ellen kellenne összefognia a miniszterelnök-jelölteknek, hanem Orbán Viktor ellen. Arra kérte a két politikus, azért ne fogjanak össze, hogy ne Dobrev Klára nyerje meg az előválasztást.  A témában a Jobbik korábbi vezetője Vona Gábor is kifejtette álláspontját. 

Vona bejegyzésében azt kéri Jakabtól, hogy álljanak be a Karácsony és Márki-Zay alkotta szövetség mögé. „2 érv, hogy miért kellene a Jobbiknak Dobrev Klára helyett odaállni a Karácsony-Márki-Zay szövetség mögé? 1. Mert ez a jobbikosok véleménye. (Ha az elnökség nem hiszi, hívja össze és kérdezze meg őket.)2. Mert ez az ellenzék érdeke”- írja bejegyzésében Vona Gábor. 

(Kiemelt kép: Vona Gábor hivatalos Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.