Vona Gábor vitába szállt Jakab Péterrel

A Jobbik volt elnöke szerint nem Dobrev Klárát kellene támogatni az előválasztás második fordulójában. 

2021. október 2., 15:02

Szerző:

Korábban is írtuk, hogy Jakab Péter miután nem jutott be az ellenzéki előválasztás második fordulójába számon kérte Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert, amiért megegyeztek a közös indulásról.  A Jobbik elnöke ugyanis úgy látja, hogy nem egymás ellen kellenne összefognia a miniszterelnök-jelölteknek, hanem Orbán Viktor ellen. Arra kérte a két politikus, azért ne fogjanak össze, hogy ne Dobrev Klára nyerje meg az előválasztást.  A témában a Jobbik korábbi vezetője Vona Gábor is kifejtette álláspontját. 

Vona bejegyzésében azt kéri Jakabtól, hogy álljanak be a Karácsony és Márki-Zay alkotta szövetség mögé. „2 érv, hogy miért kellene a Jobbiknak Dobrev Klára helyett odaállni a Karácsony-Márki-Zay szövetség mögé? 1. Mert ez a jobbikosok véleménye. (Ha az elnökség nem hiszi, hívja össze és kérdezze meg őket.)2. Mert ez az ellenzék érdeke”- írja bejegyzésében Vona Gábor. 

(Kiemelt kép: Vona Gábor hivatalos Facebook-oldala)

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.