Jakab Péter számon kérte Márki-Zay Pétert és Karácsonyt az esetleges visszalépés miatt

Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke. 

2021. október 2., 12:15

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Jakab Péter miniszterelnökjelölt-jelölt negyedik helyen végzett az előválasztás első fordulójában, így biztossá vált, hogy a Jobbik első emberére nem szavazhatnak a választók a második fordulóban. Dobrev Klára előnyét realizálva pénteken Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter bejelentette, összefognak a második fordulóra, és valamelyikük vissza fog lépni, hogy a másik jelölt legyőzhesse a DK jelöltjét. 

Jakab Péter szombati Facebook-bejegyzésében éppen emiatt kérte számon a két jelöltet. Véleménye szerint ha a két jelölt azért fogna össze, hogy ezzel növelje az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsa a bizonytalanokat, akkor üdvözölné a fejleményt, de így nem. Ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek, függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem – írta, hangsúlyozva hogy nem legyőzni kéne egymást, hanem kiegészíteni. 

„Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt” – írta a pártelnök.

(Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala)

Baji Balázs szerint a magyar sport a jövő évi költségvetésben az ideinél relatíve nagyobb keretek között gondolkodhat, és bár a forrásbővülés nem tudja teljesen lekövetni az inflációt, ez valamelyest segítséget fog nyújtani a sportszervezeteknek az energia- és rezsiválság következtében jelentősen megemelkedett működési költségek finanszírozásához.