Dagad a Völner-botrány: a pécsi egyetem után újabb vidéki egyetem indít belső vizsgálatot

Újabb fejlemény a Völner-ügyben.

2022. január 17., 19:24

Szerző:

„A Pécsi Tudományegyetem után a Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatot kezdeményezett, miután hétfőn kiderült, hogy az ügyészség nyomozása szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kapcsolatai révén számos joghallgatónak több egyetemen is megolajozta a vizsgák teljesítését” – értestült a 24.hu.

A nyomozati iratok szerint a szegedi egyetemen Szabó Imre egyetemi tanár neve merült fel az üggyel kapcsolatban. A lap érdeklődésére az egyetem a következőket írta: „A Szegedi Tudományegyetemnek a Völner-ügyben felmerült esetleges érintettségéről nincs tudomásunk. Az ügyben intézményünk belső vizsgálatot kezdeményezett.”

A nyomozati dokumentumok szerint Schadl György a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is intézkedett, ahova Völner rokona is járt és tett sikeres vizsgákat. A hírportál ezt az intézmény is megkereste, de az egyetem egyelőre nem válaszolt.

(Kiemelt kép: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.