Völner: A Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos

Nem megy el a hétfői ülésre.

2021. december 13., 10:55

Szerző:

Nem vesz részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára, akit a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsít.

A kormánypárti politikus a parlamenti bizottság elnökének, Hargitai Jánosnak december 10-én írt levelében az olvasható, bár megkapta az értesítést az ülésre, azon nem kíván részt venni, egyben kérte Hargitait, hogy döntsenek mentelmi joga kiadásáról.

Völner azt írta:

A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.

Ezt a jogi véleményt védője, Papp Gábor ügyvéd is megerősítette, aki a politikus levelét eljuttatta lapunknak.

Völner Pál arról is írt:

A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni.

Mint írta, az ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény december 7-én ismerhetett meg.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. november 29. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.