Tömeges megbetegedés bénította meg a Volánbuszt a társaság szerint

Tízből négy járat nem indult el, a társaság szerint egyszerre és tömegesen betegedtek le sofőrjeik.

2023. szeptember 25., 19:40

Szerző:

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár hívta fel Facebookon a figyelmet arra, a Volánbusznál hétfőn tízből négy járat kimaradt, azt is hozzátéve, hogy a Budapest és az agglomeráció között a szükséges járatokra mostanában sohasem jut elég busz. A jelenségre a 24.hu kérdésére a Volánbusz úgy reagált

hétvégén és hétfőn is szokatlanul sok buszsofőrjük jelentett beteget, pótlásukat pedig számos esetben nem sikerült megoldani.

Mint írták, hétvégén és hétfő reggel összesen hét vezető betegedett meg, a létszámhiány azonban ez a teljes menetrendet borította. Ugyanakkor szerintük a reggel 7 és 9 óra közötti csúcsidőben az érintett Budakesziről így is 2,5 perces követési idővel közlekedtek buszaik. Arra, hogy az elővárosi járatokra miért nem adnak ki kellő mennyiségű buszt, a társaság már nem reagált.

Vitézy felvetésére válaszul tagadták azt is, hogy a MÁV vonatpótlásaira az agglomerációt érintő járatokról csoportosítottak át munkaerőt.

(Kiemelt kép: a Volánbusz logója. Fotó: Volánbusz, Facebook)

11:57

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

11:40

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu