Visszavonták a harmadfokú riasztást, de nem nyugodhatunk meg teljesen

Az ónos eső marad, csak nem lesz annyira vészes.

2021. december 27., 19:44

Szerző:

Visszavonta harmadfokú riasztását az OMSZ az ónos eső veszélye miatt, de az első- és másodkofú riasztások érvényben maradtak.

Jelenlegi előrejelzésük szerint Békés megyében sárga, míg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében narancssárga szintá riasztás van érvényben, mindhárom esetben ónos eső miatt. Keddre az utóbbi két megyében mérséklődik a riasztás elsőfokúra, míg Baranya megyére pedig sárga riasztást adtak ki.

(Kiemelt kép: Autóra fagyott ónos eső Nagykanizsán 2021. december 26-án. fotó: MTI/Varga György)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.