Jöhet a negyven fok

Csütörtöktől újból melegszik az időjárás jövő hét hétfőre már közel negyven fokos hőségre van kilátás. 

2022. június 23., 06:27

Szerző:

Csütörtök hajnalban az északkeleti országrész kivételével még többfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra, majd reggel, kora délelőtt fokozatosan mindenhol megszűnik a csapadék, írja az Időkép. Az ország nagy részén sok napsütés várható, csapadékra nem kell számítani.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 fok körül alakul.

Pénteken az ország nagy részén továbbra is sok napsütésre számíthatunk, csupán az ország nyugati tájain fordulhat elő egy-egy zápor. A legmelegebb órákban 29-34 fokot mérhetünk. Szombaton is napos időben lesz részünk. Átmenetileg egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet  35 fok körül alakul. Vasárnap és hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű.  Vasárnap 31-37, hétfőn pedig akár már 38 fokra van kilátás.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fürdőzők a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt. Fotó: Varga György/MTI)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.