Visszaszorították a tüzet a ceglédi hulladéklerakóban

Még mindig hatalmas lángokkal ég, de valamennyire visszaszorították a tüzet a Cegléd külterületén lévő hulladéklerakóban.

2023. május 25., 08:59

Szerző:

A korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet Cegléden a hulladéklerakóban, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Szerdán késő délután keletkezett a tűz az Emődi-dűlőben: az M4-es autóút közelében fekvő telepen.

Két munkagéppel 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat. A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett az oltásban részt vesznek többek között a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók.

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni, ugyanakkor a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd.

(Kiemelt képünkön: a ceglédi hulladéklerakó telepen keletkezett tűz. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala.)