Visszalép Falus Ferenc

Visszalép Falus Ferenc főpolgármester-jelölt az önkormányzati választáson. Az Együtt-PM jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogatott, ezt délben jelentette be.

2014. szeptember 29., 14:16

A tájékoztatón Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Bokros Lajos támogatására kérte párjaik szavazóit – írja az MTI.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy október 12-én demokrácia és diktatúra között kell választani. A politikus televíziós vitára hívta ki Tarlós István főpolgármestert.

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Magyar György – aki civil szervezetek jelöltjeként pályázott a főpolgármesteri posztra – megerősítette, hogy ő is visszalép Bokros Lajos javára.


A PM nem támogatja Bokrost

A Párbeszéd Magyarországért nem támogatja Bokros Lajost, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjét – közölte a párt elnöksége. „Tiszteljük Bokros Lajost, és jó munkát kívánunk neki a kampányához, ám tisztában vagyunk azzal, hogy a jobbközép Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjétől a zöld és baloldali értékek képviseletét nem várhatjuk maradéktalanul el” – indokolta döntését az Együttel pártszövetséget alkotó PM.

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.