Viharos szél, napsütés és csontig hatoló hidegfront

Időjárás által vert napra ébredtünk kedd reggel, mutatjuk lehet-e még rosszabb. 

2023. január 31., 13:34

Szerző:

Kedden egy hidegfront hatására változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok, hódarazáporok kialakulására.

Sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél.

Kora délután 4-9 fok várható – írja az Időkép.

A sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos északnyugati szél csökkentheti jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Elszórtan záporok, néhol hózáporok okozhatnak átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, így tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk körültekintően, óvatosan! – írják, mire kell ügyelnünk vezetés közben.

Az orvosmteorológia jelentésük szerint 

hidegfronti hatás terheli szervezetünket, így gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a rossz közérzet és fejfájás, amit a többfelé erős, viharos szél tovább fokozhat, valamint emiatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzet, nyugtalanság, ingerültség jelentkezhet.

Felerősödnek a görcsös panaszok, a kismamáknál korábban megindulhat a szülés. A napos időszakok viszont javíthatják a hangulatunkat, közérzetünket. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre – teszik hozzá.

Szerdán a délnyugati országrész kivételével marad a szeles idő, a többször erősen megnövekvő felhőzetből több helyen is kialakulhatnak záporok, hódarazáporok.

Néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Hajnalban -4, +3, napközben 5-11 fokot mérhetünk.

(Kiemelt képünk: Szélzsák nagy erejű szélben a Pécs-Pogány repülőtér hangárján 2020. február 10-én. MTI/Sóki Tamás)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.