Szoboragár és mesterséges patak: videón Mészáros Lőrinc új luxus nyaralója

A Tihanyi-félsziget világörökséghez tartozó területén agárszobrok őrzik a körforgalmat. 

2023. szeptember 13., 12:13

Szerző:

Az utolsó simításokat végzik a Mészáros család tihanyi rezidenciáján – írja a 444. A kertépítés és a füvesítés eredményei remekül láthatóak: három épület, medence, napozóteraszok, sziklakert mesterséges patakkal. A korona a telek közepén: körforgalom melyet két agárszobor egy kagyló formájú szökőkút tövében figyel.

Az 5484 négyzetméteres ingatlan idén februárban lett teljes egészében Mészárosék tulajdona, miután több részletben megvették Eppel János (a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke) tulajdonrészét. Ifjabb Mészáros Lőrincé a telek 3/5-e, a fennmaradó 2/5 az Ekho magántőkealapé, ami Mészáros Lőrinchez köthető. Egy múltbeli telekösszevonást követően hízott ekkorára a 03/49 helyrajzi számon nyilvántartott telek, majd 2022-ben megkezdődött az építkezés, a gazdasági épület felújítása és bővítése, nem lakóépület funkciójú besorolással.

A Tihanyi-félsziget része a világörökség-várományos Balaton-felvidéki kultúrtájnak. Borospincék, nádtetős parasztházak, tájba illeszkedő épületek jellemezték sokáig a területet, aztán megérkezett a NER. Mészároséknak sem ez az első ingatlanuk itt, félmilliárdért vettek medencés nyaralónak látszó gyümölcsöst Tihanyban 2020-ban. Az eladó szintén Eppel János volt – olvasható a cikkben.

A 444 egy korábbi cikkében arról írt, hogy vélhetően nincs még egy olyan nemzeti park a világon, melynek területén annyi luxusnyaralónak látszó gazdasági épület lenne, mint Tihany egyik páratlan panorámát kínáló területén, Óváron. Az egykori halászfalunak tényleg erről a részéről nyílik a legszebb kilátás a Balatonra. Mészáros Lőrinc és felesége is itt, ugyanabban az utcában vettek több mint 500 millió forintért gyümölcsöst, ahol Rogán Cecília és Dzsudzsák Balázs nyaralója található. Első ránézésre azonban úgy tűnik, nem lesz idén túl erős a termés.

(Kiemelt képünkön: Tihanyi panoráma. Fotó: Wikipédia)