Videó – Szénné égett egy csuklós busz szombat hajnalban az Üllői úton

Kigyulladt egy 950-es éjszakai Volvo 7000A csuklós busz az Üllői út, Fő út megállónál szombat hajnali egykor. Személyi sérülés nem történt.

2022. július 9., 10:57

Szerző:

A VEKE posztja szerint a tűz nem a motortérben keletkezett, így elektromos erdetű lehet, de a légkondi is lehetett a hibás.

A tűzesetről videó is készült, amelyben jól látható, hogy mekkora lángokkal égett a busz. A Facebook-oldal viszont megjegyzi, hogy a videóban tévesen mondják, ez nem gázbusz volt.

Részletezték, hogy ez a busz is a 2-es metró felújításához vett 150 db-os Volvo flotta tagja, amelyből már több is leégett. Agyonhasznált kocsikról van szó, amelyeket már régen le kellett volna cserélni, de nemhogy ezek cseréjére, még sokkal régebbi 200-asok cseréjére sem kapott pénzt a BKV – tették hozzá.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.