Videó – Szénné égett egy csuklós busz szombat hajnalban az Üllői úton

Kigyulladt egy 950-es éjszakai Volvo 7000A csuklós busz az Üllői út, Fő út megállónál szombat hajnali egykor. Személyi sérülés nem történt.

2022. július 9., 10:57

Szerző:

A VEKE posztja szerint a tűz nem a motortérben keletkezett, így elektromos erdetű lehet, de a légkondi is lehetett a hibás.

A tűzesetről videó is készült, amelyben jól látható, hogy mekkora lángokkal égett a busz. A Facebook-oldal viszont megjegyzi, hogy a videóban tévesen mondják, ez nem gázbusz volt.

Részletezték, hogy ez a busz is a 2-es metró felújításához vett 150 db-os Volvo flotta tagja, amelyből már több is leégett. Agyonhasznált kocsikról van szó, amelyeket már régen le kellett volna cserélni, de nemhogy ezek cseréjére, még sokkal régebbi 200-asok cseréjére sem kapott pénzt a BKV – tették hozzá.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.