Videó: ufóknak nézték a fehérváriak Elon Musk műholdseregét

A helyiek ufóknak nézték Elon Musk SpaceX nevű cégének StarLink műholdjait, amelyek katonás sorban vonuló, fényes pontokként jelentekztek az égen.

2023. szeptember 23., 19:07

Szerző:

Katonás sorban, fényes pontokként vonultak át az éjszakai égbolton Elon Musk techmilliárdos StarLink nevű, internetelérést biztosító műholdjai. A Fejér megyei online hírlap, a Feol egy videót is megoszott arról, hogy a fényes pontok – amelyeket a helyiek sokszor ufóknak néznek - az égen megjelennek, majd vonulnak.

A videót eredetileg egy amerikai, helyi tévécsatorna tette közzé, de a megyei hírlap munkatársai ezzel is igyekeznek a helyieket megnyugtatni, ha ilyesmit látnak, az nem a földönkívüliek érkezésének jele, vagy más, lappangó titok, csak a műholdak.

A Feol cikke ugyanis azt is megemlítette, „sokan kérdezték: mi lehet ez? Ufó? Talán a szabadbattyáni, kedves kis földönkívülinek sikerült elérni az övéit? - viccelődtek egymás között a különböző internetes csoportokban aktívan résztvevők. Volt, aki harcászati gépekre gyanakodott, amik így, amolyan katonás rendben gyakorlatoznak, más űrszemetet látott a feltöltött képekbe.”

Musk egyébként az oroszok ellen harcoló ukrán hadsereg hadműveleteit is segíti a StarLink rendszerrel, bár az utóbbi időben előfordult, hogy néhány, krími orosz célpont elleni támadás előtt a StarLink kapcsolat eltűnt. Musk a kimaradásokat korábban technikai hibákkal magyarázta, de mivel az X-en (az egykori Twitteren) többször is jelezte, tart a háború eszkalálódásától, nem zárható ki a szándékos kimaradás sem.

(Kiemelt kép: StarLink műholdak vonuló sora a törökországi Gaziantepből nézve. Fotó: Mehmet Akif Parlak / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)