Veszteséges lett a Mátrai Erőmű, úgyhogy Mészáros Lőrinc gyorsan lepasszolja a magyar államnak

2019. november 11., 21:12

Szerző:

Hamarosan megválhat a Mátrai Erőműtől a Mészáros Lőrinc érdekeltségeit összefogó Opus Holding – értesült az Index, amely szerint a tárgyalások már a végéhez közelednek, a "finisben vannak", és úgy tudják, az állami Magyar Villamosművek (MVM) lehet a vevő.

Emlékeztetnek: Magyarország második legnagyobb erőművét alig két éve vásárolta meg az Opus Global Nyrt. Az erőmű 2015-ben és 2016-ban is nyereségesen működött, ám 2017-ben és 2018-ban már 10,7, majd 4,3 milliárd forintos veszteséget termelt.

A Mátrai Erőmű
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A rossz teljesítmény személycseréket is hozott: eleinte Jászai Gellért és a cseh EPH cég, később a volt mátrai vezérigazgató, Valaska József vezette az erőművet, majd Baji Csaba, Horváth Péter és végül legújabban Králik Gábor próbálta vagy próbálja irányítani a létesítmény sorsát.

Az Index forrásai szerint az Opus a Tigáz gázhálózatának fele és a Titász áramhálózata után az Émász hálózatára is vevő lenne, miután sikerült túladnia az erőműn. Úgy tudni, két párhuzamos ügyletről van szó, de azok akár össze is érhetnek.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.