Vészcsúszdán menekültek az utasok egy Wizz Air-gépről Ferihegyen

Bombafenyegetés miatt a budapesti repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgép fedélzetét.

2022. július 20., 18:27

Szerző:

Szerdán 14:30 után nem sokkal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air W6 5058-as számú, Bariból Krakkóba járata bombafenyegetés miatt – írja az airportal.hu. A HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést.

A repülőgép leszállt a 31R futópályán, majd a B5 jelű várakozóöbölben állt meg, ahol tűzoltók vették körül, a lap információi szerint az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet.

A Wizz Air az megerősítette a lapnak hírt. Mint közölték: a W6 5058 számú, Bariból Krakkóba tartó járat névtelen bombafenyegetést kapott, a bejelentést követően a repülőgép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást. „A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént” – tették hozzá.

Az üggyel kapcsolatban a Budapest Airport azt közölte, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel, a 2-es futópályát az esemény miatt lezárták. A pályazár a járatok indulását és érkezését nem érinti, a repülőtér zavartalanul üzemel. Az eseményben érintett járat utasait a Budapest Airport a B oldali utasmólón helyezte el. Az utasok biztonságban vannak, a helyszínen a repülőtér munkatársai ivóvizet osztanak számukra, szükség esetén egészségügyi ellátásukról a Budapest Airport szerződött egészségügyi partnere gondoskodik.

A repülőtér minden utasa biztonságban van.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.