Gyász: meghalt Verebély Iván

2020. szeptember 23., 15:12

Szerző:

A színművész 82 évet élt.

 

„Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt” – tudatta a Centrál Színház saját közösségi oldalán. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, azt írják, végső búcsúztatásának időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Verebély Ivánt számtalan színházi és tévés, valamint szinkronszerepben kedvelte meg a közönség, 1961–1963 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, ahonnan a Nemzeti Színház felé vezette útja, 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja. Hangját kölcsönözte Rowan Atkinsonnak, Willie Tanernek az ALF-ban, a rajongók imádták Charles érsekként a Csengetett, mylordban. Gyarkolatilag haláláig dolgozott, az RTL Klubon futó Drága örökösökben játszotta utolsó tévés szerepét.  

 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.