Hiába küzdöttek: Végleg bezár a Qualitas Gimnázium

Nem kapta meg a működési engedélyt Qualitas Gimnázium. Mintegy 300 tanuló és 20 pedagógus kerül utcára.

2023. december 1., 16:29

Szerző:

Az iskola kálváriája szeptemberben kezdődött, amikor tanítási időben bírósági végrehajtó jelent meg az intézményben, és hangosbemondón közölte, hogy tavaly októberben elárvereztette az alapítványi iskola által használt épületet. Ezután a végrehajtó mindenkit felszólított, hogy azonnal hagyja el az ingatlant. A tanulók ezek után összefogtak és kilencpontos felhívást tettek közzé, melyben azt kérték, hogy legyenek tekintettel a gimnáziumban tanuló SNI-s diákokra, hiszen sokuknak ez az utolsó esélye az integrált oktatásra. Majd találtak egy új ingatlant Csepelen, hiába. A Qualitas Gimnázium végleg bezár. Az iskola megszűnése után közel 300 tanuló és 20 pedagógus kerül utcára.

Csütörtök délelőtt Ott Ferenc igazgató egy fórumot közölte, hogy a kormányhivatal egy teljesíthetetlen feltételhez kötötte a működési engedély módosításáról szóló kérelmüket, és hiába költöztek át Csepelre, a hatóság nem újította meg a működési engedélyüket. Állami támogatást sem kapnak, enélkül pedig péntektől nem tudják működtetni az iskolát – írja a 24.hu. A szűkszavú közleményt a megszüntetett középiskola igazgatója egy költői kérdéssel zárta: „Mindenkiben felmerül, vajon kinek állt érdekében egy jól működő és a működéshez minden személyi és tárgyi feltétellel rendelkező gimnázium ily módon történő megszüntetése?” A Qualitas-ról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszélt a tegnapi kormányinfón, „szélhámosságnak” nevezve az esetet.

(Kiemelt képünk forrása: Qualitas Gimnázium Facebook oldala)

Tegnap 12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.