Végképp eltörölni? Mától lehetetlen megtalálni és elolvasni a G-nap utáni Magyar Nemzet cikkeit

2019. február 6., 08:36

Szerző:

Február hatodikán Magyar Nemzet néven jelent már meg az eddigi Magyar Idők. Az időpnt szimbolikus, 2015-ben ezen a napon borult ki a nyilvánosság előtt Simicska Lajos és szakított Orbán Viktorral, ami után a volt Fidesz-pénztárnok tulajdonában lévő agyar Nemzet irányt váltott, maradt konzervatív, de már nem a kormány szócsöveként működő napilap. A hatalomhoz hű újságírók Magyar Idők címmel új napilapot hoztak létre a Napi Gazdaság átvétele után, viszonylag rövid idő alatt, sok támogatással.

A 2018. április 8-i választások után Simicska Lajos kapitulált, két nappal később feladta a portfólióját, a Magyar Nemzettel. Ma az ezen a néven megjelenő Magyar Idők nyomtatott kiadásával párhuzamosan elindult az online is, mno.hu helyett magyarnemzet.hu domainen. Bár a felületen van egy, a korábbi cikkeket listázó archívum, ebben azonban nem lehet korábbi szerzőkre és cikkekre keresni, ember legyen a talpán aki közel 21 ezer oldalt átlapoz, hogy megtaláljon egy anyagot. Nem vezet eredményre a Google sem amelynek a találatai egyelőre 404-es oldalra mutatnak.

Ezzel szemben a Magyar Idők eddigi cikkeit a Magyar Idők archívum fül alatt teljes pompájukban el lehet érniérhetőek.

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.