Vasúti beruházás indul

Több minden is megújul az érintett állomáson.

2021. december 7., 16:27

Szerző:

Elkezdődik a Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonal korszerűsítése – közölte kedden az MTI. Magyarország legjelentősebb vasúti árufuvarozási folyosójának szakasza újul meg – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Kétegyházán.

Mosóczi László elmondta, 2024 nyarára fejeződik be a csaknem 130 milliárd forint értékű beruházás, rá egy évre pedig elkészül a vasútközlekedést biztonságosabbá tevő, úgynevezett európai vonatbefolyásoló rendszer kiépítése is további 5,3 milliárd forintból.

Megújul a térvilágítás, korszerűsödnek az utasforgalmi létesítmények, továbbá akadálymentesítik az állomásokat. Aluljárókat, lifteket, perontetőket, 5,5 kilométeren zajvédő falat, valamint autós és kerékpáros parkolókat építenek.

A beruházás során közel 30 kilométeren korszerűsítik a vasútvonal Békéscsaba-Lőkösháza közötti országos közforgalmú vasúti vonalszakaszt. A fejlesztés egyik célja a terhelés növelése, valamint a sebesség 100-ról óránként 160 kilométerre emelése. Korszerűsítik a teljes villamos vontatási felsővezetékhálózatot, és energiaellátást is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Tegnap 18:39

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.