Törölték a Vasárnap hírportál cikkét

A szerző sérelmezte, holgy az Eucharisztikus Kongresszus ma már nem érdekli az embereket. 

2021. szeptember 8., 18:09

Szerző:

Szerda reggelre eltűnt a kormányközeli Vasarnap.hu írása, melyben a szerző azt állította, hogy senkit sem érdekel az Eucharisztikus Kongresszus. 

„A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen” – ehhez hasonló sorokkal találkozhattunk a Vasarnap.hu oldalán.

Az írás egyébként „Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?” címmel jelent meg, azonban szerda délelőtt már nyoma sincs a cikknek – olvashatjuk a Media1 cikkében. Az eredeti elérhetőségen már csak egy 404-es hibaoldal látható.

„Furcsa életképeket lehet a NEK hetében megtapasztalni a magyar fővárosban, felbolydult az élet, én pedig azt fájlalom: miért nem bolydult fel mégjobban? Az 1.2 milliárd katolikus Anyaszentegyháza egyik, ha nem a legnagyobb szabású rendezvényének ad otthont a héten Budapest és vannak katolikus emberek, akik rácsodálkoznak: ja, a NEK miatt van dugó a városban?” – olvashatjuk a Mandiner oldalán a törölt cikk részleteit. Mostanra a felháborodott újságíró írását csak azokon az oldalakon tudjuk megtekinteni, amik szemlézték a cikket.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. szeptember 7., látogató a Szent István öröksége című, Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállításon a Szent István-bazilika altemplomában 2021. szeptember 7-én. A kiállítás a XV. Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódva, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében nyílt meg, MTI/Mónus Márton)