Vasárnap sem javul az időjárás, esőre számíthatunk

Riasztás van érvényben több megyében is a zivatarok miatt.

2021. augusztus 29., 07:51

Szerző:

Vasárnap délelőtt jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű, a keleti tájakon is szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Az északkeleti határvidéken délután is felhős idő várható. Másutt a napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen várható zápor, zivatar nagyobb eséllyel a középső területeken – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsősorban a Dunántúlon nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Jelenleg 16 megyében van érvényben riasztás a zivatarok miatt. 

(Kiemelt kép: Gyalogos szalad át a vízzel elöntött Kecskeméti úton felhőszakadás után Nagykőrösön 2021. május 17-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.