Városháza-ügy: Bajnai kitálalt

A volt miniszterelnök feljelentést is tesz.

2021. november 26., 10:51

Szerző:

„Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az “ügy”-ről”– írja közösségi oldalán Bajnai Gordon.

A volt miniszterelnök szerint a közzétett hangfelvétel sorozatot „radikálisan” megvágták és átszerkesztették. Bajnai azt írja Facebook-oldalán, hogy egy órás beszélgetést vágtak meg töredéknyi mondatokra, annak érdekében, hogy kiforgassák az elmondottak értelmét és célját. A sajtó munkatársait pedig arra kéri a volt miniszterelnök, hogy szerezzék meg a teljes egy órás felvételt, mert abból kiderülne az igazság.

Bajnai szerint a teljes beszélgetésből kiderülne, hogy:

  • A lehallgatott beszélgetésben többször világossá tette nincs személyes érdeke a szóban forgó üggyel kapcsolatban.
  • Az ingatlan fejlesztését nem látja reálisnak a jelen politikai háborús helyzetben
  • Véleménye szerint egy egyébként indokolt, értelmes és tisztességes fejlesztési koncepciót is csak széles politikai egyetértés mellett lehetne elfogadtatni, ez nem valószínű, hogy valaha létrejön, de ha van türelmük, akkor ilyen koncepción dolgozzanak tovább
  • Arra a provokatív kérdésre, hogy érdemes-e a náluk bejelentkező “közvetítőkkel“ üzletelni, azt válaszolta, hogy ilyen “cápák”, minden párt környékén mindig felbukkannak, de csak kárt és bajt okoznak, ezért kerüljék el őket
  • Világossá tette azt is, hogy a főpolgármestert és általam ismert közvetlen munkatársait megvesztegethetetlennek tartom.
 „Ezek voltak a lényegi üzenetei annak, amit ott elmondtam, a manipulált felvételek pedig ennek az ellenkezőjét próbálják sugallni”

– írja bejegyzésében Bajnai. 

A volt miniszterelnök azt is írja, hogy az ügyben pénteken ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

 
(Kiemelt kép: Bajnai Gordon. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)