Varga Mihály: a Kúria döntése értelmében Karácsony Gergely nem kap mentességet a szolidaritási adó megfizetése alól

Döntött a Kúria: Karácsony Gergely nem kap mentességet a szolidaritási adó megfizetése alól – írta közösségi média oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

2023. december 21., 15:01

Szerző:

Megjegyezte: miután a Fővárosi Ítélőtábla által megítélt azonnali jogvédelem lejárt (október 17-én), a Kúria ezen felül még hatályon kívül is helyezte az Ítélőtábla határozatát A Kúria teljes egészében elfogadta a Kincstár fellebbezésében leírt indokokat, azaz a Kincstár ezidáig teljesen jogszerűen szedte be a főváros adótartozását.


Karácsony Gergelyt tehát bírósági végzés szerint ideiglenesen sem illeti meg védelem az adófizetés alól, be kell tartania a törvényeket, és meg kell fizetnie a szegényebb településeket segítő szolidaritási hozzájárulást – zárta Facebook posztját a pénzügyminiszter.

(Kiemelt képünkön: Varga Mihály pénzügyminiszter. Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook oldala)

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.