Varga Judit szerint a békeszerető, erős Magyarországot ünnepeljük

Szent István országát évszázadokon át nagy erővel és akarattal tartották meg őseink. Ma is a békeszerető, erős Magyarországot ünnepeljük - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter szombaton Veszprémben.

2022. augusztus 20., 20:21

Szerző:

Varga Judit kiemelte: az ősi tudásra építve, hittel, erős szellemmel és erkölccsel megingathatatlan államszervezetet hozott létre Szent István, így őrizve meg bennünket a jövőnek.

Van okunk ünnepelni

Mint mondta, a háború, az energiaválság és a járvány okozta nehézségek ellenére van okunk ünnepelni, hiszen a magyar nép számtalanszor bebizonyította, hogy egymással összefogva erősebben kerül ki a válságból, mint ahogyan az érte a nemzetet.

(Kiemelt hír: Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány elnöke beszédet mond a Föld napja alkalmából tartott Egy nap a holnapért, a klímáért! című rendezvényen a Miskolci Egyetemen 2022. április 22-én. fotó: MTI/Vajda János)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.