Varga Judit: Egyetlen cselekedetünk sem oroszbarát, ez csupán egy újabb hazug narratíva

Varga Judit szerint aki azt mondja, hogy a magyar kormány oroszbarát, az a kormány megdöntésére törő nemzetközi érdekeket szolgálja.

2023. május 2., 15:03

Szerző:

Varga Judit szerint aki azt mondja, hogy a magyar kormány oroszbarát, az a kormány megdöntésére törő nemzetközi érdekeket szolgálja, írja a 24.hu a mandinernek adott interjújára hivatkozva. Az orosz-ukrán háború témájában az igazságügyi miniszter azt mondta, nincs szükség arra, hogy a magyar kormány az eddigieknél is egyértelműbben elítélje Putyin agresszióját. 

„Egyetlen cselekedetünk sem oroszbarát, ez csupán egy újabb hazug narratíva, ami a magyar kormány megdöntésére apelláló nemzetközi érdekeket szolgálja ki. Szürreálisnak tartom a békepárti álláspont összekapcsolását a Putyin-barátsággal” – itt tette hozzá, hogy valójában azok nem szolgálják a béke ügyét, akik fegyvereket és harci eszközöket küldenek a frontra.

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy az uniós támogatások kifizetésének késése a brüsszeli adminisztráció számára jelent óriási kudarcot. Elnézve ráadásul a szuper mérföldkövek és a horizontális feltételek beiktatását, úgy látja, egy ördögi rendszert működtetnek Brüsszelben, amit úgy találtak ki, hogy bármikor le lehessen állítani a támogatások kifizetését.

(Kiemelt képünkön Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: John Thys / AFP)