Varga Judit: nálunk Brüsszel nem érhet el megszorításokat

Facebook-oldalán üzent az igazságügyi miniszter.

2021. szeptember 15., 17:41

Szerző:

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint Brüsszel behódolást vár el a koronavírus tragédiáját csökkentő pénzügyi segítségért cserébe. A miniszter szerdán a Facebook-oldalán azt írta: az európai embereknek az lenne az érdeke, hogy minél gyorsabban és minél erősebben épüljön vissza a gazdaság, „ehhez képest a helyreállítási alapokat Brüsszel arra használja fel, hogy olyan nemzeti politikákba is beleszóljon, amihez semmi köze".   

Brüsszel a világjárvány alatt nyújtott segítségért cserébe Romániát adóemelésekre, megszorításokra és oktatási liberalizációra kötelezi – fűzte hozzá. Kiemelte: a magyar emberek munkájának köszönhetően a gazdaság erős, erről pedig, ahogyan fogalmaz: még a Financial Times is csodaként számol be. „Ezért nálunk Brüsszel nem érhet el megszorításokat" – szögezte le a miniszter, aki szerint elgondolkodtató, hogy milyen európai érték és milyen vezetés az, amely a bajbajutottakat és a tragédiát túlélőket kínozza.

(Kiemelt kép: Varga Judit interjút ad Luxemburgban egy sajtótájékoztató után 2021. június 22-én. Fotó: John Thys / AFP)


Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.