Varga Judit: Gyűlöletkeltő kampány indult Magyarország ellen a pedofiltörvény miatt

Az igazságügyi miniszter szerint azért mentek Luxemburgba, hogy visszaverjenek minden alaptalan támadást és megóvják az ország becsületét.

2021. június 22., 16:20

Szerző:

Az Európai Unió mára az ideológiai viták túszává vált – írta Varga Judit kedden, közösségi oldalán. Szerinte az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsának keddi ülésén „utolsó pontként ismét előkerül Európa beteg, megfáradt politikai furkósbotja, a 7. cikkely szerinti eljárás”.

„A jogállamisági zsarolás-sorozat nem is lehetne aktuálisabb most, az Európai Unió jövőjéről szóló konferencia kezdetén” – jegyezte meg, hozzátéve, az EU „mára ideológiai viták túszává vált”. Varga úgy látja, hogy ennek ékes példája az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely Magyarország ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt.

„Miközben mi a gyermekek, a szülök, a családok alapvető jogait védjük, az európai liberális gőzhenger hazugsággyára ismételten hazánk rossz hírét próbálja kelteni és nemzetközi beavatkozásért kiált” – írta.

Varga Judit szerint azért vannak ma Luxemburgban, hogy visszaverjenek „minden alaptalan támadást és megóvjuk hazánk becsületét”.

„Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált. Mi olyan Európát akarunk, ahol a tagállamok eltérő ideológiai és kulturális nézetei miatt nem jár szankciós mechanizmus és megbélyegzés. Hiszünk abban, hogy Európa jövője a természetes közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll” – írta az igazságügyi miniszter. Varga Judit kiemelte: ezek azok a közös értékek, amelyeket meg kell védenünk.

(Kiemelt kép: Varga Judit Facebook-oldala)