Varga Judit egy magyar bor kapcsán se hagyhatta ki a brüsszelezést

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán dicsérte meg „Brüsszelt", amiért egy magyar vörösbort választottak a világ legjobb borának.

2021. november 21., 13:13

Szerző:

A Facebook-oldalára kitett boros fotóval gratulált sajáságosan egy magyar bornak az igazságügyi miniszter. Varga Judit nem hagyhatta ki azt a kommunikciós ziccert, hogy a versenyt Brüsszelben tartották:

„Brüsszelben egy magyar bort választottak a világ legjobb vörösborának. Végre valamiben jól döntöttek" 

– kommentálta a politikus. 

Egyébként a Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 nevű boráról van szó, amely világbajnok lett. A Profitline tudósítása szerint a közel 7500 bor többkörös vakkóstolásán választották a villányi borvidék borát a 2021. évi Concours Mondail de Bruxelles szakértő ítészei a világ legjobb vörösborának – írta az Index. 

Annak ellenére, hogy az utóbbi években a Fidesz kommunikációja valamiféle gonosz lényként utal rá folyamatosan, Brüsszel egy város. Brüsszel városa (franciául: Bruxelles-Ville vagy Ville de Bruxelles, hollandul: Brussel-stad vagy Stad Brussel) Belgium, valamint Flandria fővárosa, az EU és a NATO székhelye. Brüsszel város egyben a Brüsszel fővárosi régió közepén található önkormányzat, amely magában foglalja a település történelmi központját. A „Brüsszel város” megnevezést elsősorban az önkormányzat, a régió és a tágabb értelemben vett „Brüsszel” közötti félreértések elkerülése végett használják. A várost nem szabad összekeverni a Brüsszel fővárosi régióval, amely Belgium három önálló régiója közül az egyik, és amelynek Brüsszel város csak egy része. Míg magának a városnak 176 124 lakosa volt 2015. október 1-én,[2] a hozzá tartozó régióval együtt több mint egymillió lakosú városi övezetet alkot – írja róla a Wikipédia. 

 

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.