Varga Judit Brüsszelbe utazik

Az igazságügyi miniszter még a héten Brüsszelbe utazik, ahol Didier Reynders jogérvényesésért felelős biztossal tárgyal a Bizottság által elvárt igazságügyi reform részleteiről.

2023. március 6., 17:26

Szerző:

Az igazságügyminiszter még a héten Brüsszelbe utazik, várhatóan a hét második felében – erősítette meg az atv.hu információját az igazságügyi tárca sajtóosztálya. Varga Judit az igazságügyi reform részleteiről egyeztet a Bizottsággal.

Varga a héten Didier Reynders jogérvényesésért felelős biztossal fog tárgyalni a Bizottság által elvárt igazságügyi reform részleteiről.

A Szabad Európa brüsszeli tudósítója korábban úgy értesült, hogy a Bizottság az egyetemi alapítványi kuratóriumok esetében egy szűkebb kört állapítana meg. Ujhelyi István vasárnap pedig azt mondta, hogy az Európai Bizottság egyelőre nem lát elégséges előrelépést az igazságügyi rendszer reformjával kapcsolatban.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Hogyan tovább a válás után? A váltott gondoskodás gyakorlata a mindennapokban című konferencián az Egyszülős Központban 2023. március 2-án. fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot, 2024. május 24-i kezdettel.