Van egy város, ahol csak ezer forintba kerül az éves buszbérlet

Liktor Judit, az önkormányzati sajtóreferens megerősítette, hogy marad a helyiek számára az ezer forintos bérlet Egerben, amely már megvásárolható a jegy-és bérletárusító helyeken.

2024. január 6., 15:47

Szerző:

A tavalyi esztendőben és 2022-ben az egriek rendkívül kedvezményes, ezer forintos bérlettel közlekedhettek a helyi járatokon. Minden évben felmerül a kérdés, hogy marad-e ez a konstrukció. A megyei lap érdeklődésére a város önkormányzata megerősítette, hogy továbbra is marad a kedvezményes árú bérlet Egerben.

Korábban a szolgáltató Volánbusz Zrt. úgy nyilatkozott, hogy Eger menetrend szerinti autóbusz-közlekedését közszolgáltatási szerződés alapján végezik, a megrendelő önkormányzat által meghatározott menetrendi és szolgáltatási paramétereknek megfelelően közlekedtetik az autóbuszjáratokat. A válasz értelmében tehát ameddig az egri Közgyűlés nem hoz más döntést, addig marad az eddig érvényes, 1000 ft/éves ár.

(Kép forrása: Eger facebook oldala / Len-Art Fotó)

Tegnap 21:21

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.