Válságkezelés: jönnek a tömeges elbocsátások

Egyelőre azonban nem lehet tudni pontosan milyen arányú leépítés várható a minisztériumoknál.  

2022. július 28., 10:48

Szerző:

Megkezdődtek az elbocsátások a minisztériumoknál. A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról nem adott pontos információt a 24.hu-nak, hogy a különböző tárcáknál, illetve a hozzájuk tartozó szervezeteknél pontosan hány munkahely szűnik meg, de a lap kérdésére megerősítette a spórolási szándékot:

„Az elhúzódó háború, a háborús gazdasági válság és energiaválság miatti többletkiadások miatt a kormány még inkább fontosnak tartja, hogy magán is spóroljon, ezért létszámtakarékosságot rendelt el a minisztériumokban”

A 24.hu a  Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséghez fordult, azt követően, hogy  kiderült, egyik tárcához tartozó közel tucatnyi szervezetnél 40 munkahely megszüntetéséről döntöttek egy olyan kormányhatározatra hivatkozva, amelyek nem nyilvánosak. Miután az erről szóló belső levél eljutott szerkesztőségünkhöz, azt kértük a Miniszterelnökségtől, hogy tájékoztasson a szóban forgó, 4057/2022-es számú határozatról. A kancellária ezek után írt a létszámtakarékosság elrendeléséről. Ennél többet azonban azonban a lap nem tudott meg az elbocsátások mértékéről. 

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.