Válságkezelés: jönnek a tömeges elbocsátások

Egyelőre azonban nem lehet tudni pontosan milyen arányú leépítés várható a minisztériumoknál.  

2022. július 28., 10:48

Szerző:

Megkezdődtek az elbocsátások a minisztériumoknál. A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról nem adott pontos információt a 24.hu-nak, hogy a különböző tárcáknál, illetve a hozzájuk tartozó szervezeteknél pontosan hány munkahely szűnik meg, de a lap kérdésére megerősítette a spórolási szándékot:

„Az elhúzódó háború, a háborús gazdasági válság és energiaválság miatti többletkiadások miatt a kormány még inkább fontosnak tartja, hogy magán is spóroljon, ezért létszámtakarékosságot rendelt el a minisztériumokban”

A 24.hu a  Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséghez fordult, azt követően, hogy  kiderült, egyik tárcához tartozó közel tucatnyi szervezetnél 40 munkahely megszüntetéséről döntöttek egy olyan kormányhatározatra hivatkozva, amelyek nem nyilvánosak. Miután az erről szóló belső levél eljutott szerkesztőségünkhöz, azt kértük a Miniszterelnökségtől, hogy tájékoztasson a szóban forgó, 4057/2022-es számú határozatról. A kancellária ezek után írt a létszámtakarékosság elrendeléséről. Ennél többet azonban azonban a lap nem tudott meg az elbocsátások mértékéről. 

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.