Válság ide vagy oda: Kövér László bevásárol

Több mint 100 millió forintért vesz új autókat Kövér László hivatala. 

2022. augusztus 25., 20:14

Szerző:

Három tételben, összesen 101,6 millió forintért vesz új személyautókat az Országgyűlés Hivatala – írja a Magyar Hang. A központi beszerzés idén augusztus és 2024 májusa között zajlik, nyertese pedig a kormányzati-állami pályázatokon rendre jól szereplő Porsche Hungária Kft lett.

A Magyar Hang a hivataltól azt is megtudta, hogy összesen hét Skoda Superb Style személyautót vásárolnak majd, a hivatal saját használatára. Hét olyan autót cserélnek le, amelyek 7-14 éve használatban vannak, van köztük olyan, aminek futási teljesítménye a 300 ezer kilométert is meghaladta.

A járművek darabonkénti átlagára így 14,5 millió forint. Utolsó, 2015-ös nagy autóbeszerzésekor a hivatal csupán 70 millió forintért szerzett be 14 felső-közép kategóriába tartozó szolgálati autót, ehhez képest most több mint 100 millió forintért fog. 

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szigetszentmiklóson, a Temesvár utcai iskola alapkőletételi ünnepségén 2021. június 23-án. A településen egy 16 tantermes, 450 diákot befogadó iskola épül. Fotó: MTI/Mónus Márton)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.