Vallomást tett Czeglédy Csaba az Ördög ügyvédje-perben

Kedden délelőtt Czeglédy Csaba ügyvéd, DK-s politikus vallomásával megkezdődött az úgynevezett „Ördög ügyvédje” ügy tárgyalássorozata.

2023. április 18., 14:43

Szerző:

Mint ismert, az elmúlt években többször is megfogalmazódott a gyanú, hogy a Demokratikus Koalíció politikusa lehetett az „ördög ügyvédje” néven ismertté vált blogger, akinek köszönhetően nyilvánosságra került a volt győri polgármester, Borkai Zsolt jachtozós szexorgiája.

A titulusra azóta többen is bejelentkeztek, ám Czeglédyvel kapcsolatban fogalmazódtak meg a legerősebb feltételezések a hajón készült felvételek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban.

„Büszke lennék, ha én követtem volna el. Bárki csinálta, zseniális volt. Kár, hogy nem én voltam” – nyilatkozta ma a Veszprémi Járásbíróságon tett tanúvallomásában az ügyvéd.

Amint a 24.hu helyszíni tudósítása felidézi, a Veszprémi Járásbíróság egy éve, 2022 márciusában egyszer már elmarasztalta Czeglédyt és vádlott-társát. Az ügyészség vádirata alapján kilencrendbeli, különleges személyes adattal való visszaélésben mondta ki bűnösnek a politikust. Egyúttal egymillió forint megfizetésére is kötelezték.

A döntés azonban tárgyalás nélkül kiadott büntető végzés formájában született, amit félév után hatálytalanítottak.

A vádirat szerint Czeglédy kérésére a II. rendű vádlott, H. Cs. 2019. szeptember 4-én hozott létre egy Facebook-profilt a saját nevével, majd azon keresztül 2019. október 2-án egy Facebook-oldalt, amelynek megnevezését H. Cs. két alkalommal is megváltoztatta. Az internetes tartalmak megjelentetésére ismert pornóoldalon is regisztráltak.  

A Facebook-ra annak szigorú szabályozása miatt nem kerülhettek ki változtatás nélkül a felvételek, csak korrigált, kitakart formában. Ezzel kapcsolatban vélt bizonyítékot találni az ügyészség, illetve a nyomozás: Czeglédy bankkártyájával összesen 26 909 forintot fizettek ki a Facebook-oldal hirdetéseiért Győr-Moson-Sopron vármegye területére koncentrálva – írja a 24.hu.

Czeglédy a keddi bírósági tárgyaláson tagadta, hogy bármiben is közreműködött volna a szexvideók nyilvánossá tételében. Azt viszont kijelentette, hogy számos hiányosság történt a vele szemben lefolytatott nyomozás során.   

(Kiemelt kép: Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság ülésén a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. MTI/Balogh Zoltán)

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.