Választási csalást leplezett le egy ellenzéki szavazatszámláló

A helyi választási bizottság megállapította a törvénysértést és felkérte a helyi választási irodát, hogy tegyen feljelentést az ügyben.

2022. április 19., 16:30

Szerző:

Tóth Endre közösségi oldalán számolt be arról, hogy a a budafoki Hermann Ottó Általános Iskolában lévő szavazókörben urnazárás után az egyik szavazatszámláló hölgy előkapott egy saját tollat, és egy gyors X-et tett a Fideszre, és így érvénytelenné vált a az ellenzéki pártok közös listájára leadott eredeti szavazat.

A leírásból kiderül, hogy a jelenlévő két ellenzéki szavazóköri delegált éberségén és talpraesettségén múlott, hogy nem veszett el egy ellenzéki listára adott szavazat. Az esetről jegyzőkönyv készült, a jegyzőkönyvből kifogást írtunk, a kifogás a helyi választási bizottság elé került. A helyi választási bizottság megállapította a törvénysértést és felkérte a helyi választási irodát, hogy tegyen feljelentést az ügyben.

„Az urnában még hat darab két iksszel érvénytelenített szavazat volt. Tettenérés híján róluk már soha nem fogjuk megtudni, hogy hat választó fejezte ki ilyen zavarosan a véleményét, vagy az önkormányzat által delegált hölgy követett el sorozatszavazatgyilkosságot. Budafok-Tétényben tehát történt választási csalás, még ha nem is volt olyan nagyságrendű, hogy veszélyeztesse az ellenzék helyi győzelmét”.

 (Kiemelt képünk: Választás 2022 / Népszavazás Fotó: Karancsi Tibor)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt